Regi: Espen Dekko
Skuespiller: Veronica Salinas
Kostyme: Kathrine Tolo
Forfatter: Veronica Salinas
Figurmaker: Mariann Aagaard
Komponist: Per Einar Watle
Foto: Kristin Aafløy Opdan
Plakat Design: Lucia Nies

“Reisen” En Figurteaterforestilling.
I bildeboken får leseren oppleve at en and blåser i land på et fremmed sted. Anda synes det er vanskelig å være på det nye stedet, fordi den ikke får kontakt med de andre dyra som allerede bor der. Etter hvert får den en venn og lærer det fremmede språket. Da blir alt bra, helt til den nye vennen blir blåst av gårde i en kraftig storm. Men da har anda lært hvordan man kan bli venner med fremmede. Dette er en fortelling om identitet, både den man skaper gjennom møter med andre mennesker og kulturer, men også om det bildet en har av seg selv.

De personlige omkostingene ved migrasjon, enten den er selvvalgt eller påtvunget, og viktigheten av å bli forstått og å gjøre seg forstått er sentrale tema i denne boken.

I forestillingen vil publikum oppleve en person som havner ufrivillig på et øde sted. Personen ønsker ikke å være der, men det er ingen vei tilbake.
Ved en tilfeldighet skaper personen en fiktiv verden (andas verden). Ved å trekke paralleller mellom disse verdenene dukker det opp flere mulige valg for personen.
På en måte kommer vi til å flette andas poetiske reise med personens helt konkrete nye tilværelse. Vi ønsker å leke med poesiens muligheter til å hjelpe personen å overleve.

 

Premieren er fredag 20.9 kl 13:00 på Oslo Nye Trikkestallen.

Mandag 23.9 kl 13:00:

Oslo Nye Trikkestallen.
Tirsdag 24.9 kl 13:00:

Oslo Nye Trikkestallen.
Fredag 27.9 kl 13:00:

Oslo Nye Trikkestallen.

Lørdag 28.9 kl 14:00:

Deichmanske Hovedbibliotek.

 

Hør historien her: Reisen